Balayı bavulu hazırlamak
Yayınlanan tarafından dugundavet içinde Balayı · Cumartesi 09 Ock 2021
Balayı bavulu nasıl hazırlanır? İçinde neler olmalı? Mevsimine göre seyahat valizinizde olması gerekenler, pratik bavul hazırlama rehberi. Balayı tatilinize çıkmadan gözatın, birşey unutmayın!
Balayı bavulunuzu tekerlekli küçük bir dolap gibi düşünüp organize etmelisiniz. Bu küçük dolabı maksimum seviyede doldurmak ve düzenlemek için bazı küçük ipuçları çok işinize yarayacak.
Balayınıza çıkmadan birkaç gün önce çamaşırlarınızı yıkayın ve ütüleyin. Bazı eşyalarınızın kuru temizlemeye verilmesi gerekebilir. Böylece herşey temiz ve balayınız için hazır olacak.
Balayınıza çıkmadan bir hafta önce ihtiyacınız olacak eşyaların ve götürmeyi düşündüğünüz giysilerinizin listesini yapın. Böylece etraflıca düşünebilir bazı şeyleri ekleyip çıkarabilir ve bir envanter oluşturmuş olursunuz. Bu liste gereksiz eşyaları taşımanızı ve kullanışlı olmayacak giysileri almanızı engelleyecek, pratik bir balayı bavulu hazırlamanızı sağlayacaktır.
Giysilerinizi seçerken, katı, kırışıklıklara dayanıklı mikro (Lycra, naylon, spandex ve Tencel), ve çok yönlü kullanabileceğiniz ayakkabıları tercih edin. Ayrıca açık renkli kumaşlar lekeleri hemen gösterir, ama koyu giysiler daha kullanışlıdır, farklı giysi ve aksesuarlarla kombine ederek iki, hatta üç kere kullanabilirsiniz.
Balayı valizinizi hazırlarken kırışıklıklara karşı havlu rulo kullanmanızı öneririz. Şal, elbise gibi nazik giysilerinizin kırışmasını önlemek için giysilerinizi plastik kuru temizleme torbalarınıza aralarına kağıt havlu sererek koyabilirsiniz.
Ayakkabı ya da giysilerinizi seçerken daha önce uzun sürelerle kullandığınız, yıpranmış, solmuş olanları çok rahat da olsalar almaktan kaçının.
Çorap, iç çamaşırı, şal, takı gibi eşyalarınızı ayrı ayrı kendi kumaş çanta veya kutularıyla paketleyin.
Ekstra bir çanta edinin. Bir bagaj setiniz varsa, büyük çanta içine bu çantayı koyun, daha sonra ikinci en büyük torba içinde her şeyi paketleyin. Tatilinizi yapacağınız yere ulaştığınızda, hediyelik eşya ve alışverişleriniz için kullanacağınız bavulunuzu da zahmete girmeden götürmüş olursunuz.
Kıvırcık ve düzleştirici maşalarınızı, gerekiyorsa bir saç kurutma makinesi, çeviri kılavuzu gibi, fotoğraf makinası, kamera, laptop gibi elektronik cihazlarınızı unutmayın. Birkaç işi bir arada yapan bir cihazınız varsa diğerlerini gereksiz yük edinmeyin.
Tüm eşyalarınızı koyduktan sonra eğer bavulunuz ağzına kadar dolu görünüyorsa yer açmak için birkaç kez sıkıştırabilir, kırışmayacağınızı düşündüğünüz giysilerinizin üzerine ekstra malzemeler yerleştirebilirsiniz.
Ağırlığı kontrol edin! Bavulunuzun fermuarları patlayabilir, ya da havayolu ağırlık sınırlamalarını aşabilir ve biletiniz kadar ekstra ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bavulunuzu yerleştirmeniz bittikten sonra tahmini de olsa ağırlığını test edin. Gerekiyorsa ağırlık azaltın.
Kemer, takı ve benzeri malzemelerinizi mutlaka sararak veya bez çantalar içinde bavulunuza yerleştirin. Seyahatiniz esnasında açılabilir ve diğer eşyalarınıza zarar verebilirler
Banyo ve temizlik ürünlerinizi aldığınızdan ve paketlediğinizden emin olun. (diş macunu, şampuan, ve benzeri).
Çanta veya bavulunuzdaki sıvı, gaz şişe ve tüpler (deodorant) uçak seyahatinizde 30.000 feet hava basıncında büyük hasara yol açabilirler, bu tip ürünleri hiç taşımayın.
Balayı bavulunuzda alt kısma ağır eşya ve giysilerinizi, üstüne hafif olanları yerleştirin.- Tıpkı market alışverişindeki gibi.
Küçük bir detaylar hayat kurtarır
Tüm değerli eşyalarınızı, özel bir giysi, bozulmayan yiyecek, küçük bir şişe su ve minimum tuvalet ihtiyaçlarınızı (en azından diş fırçası ve diş macunu) ayrıca paketleyip yanınıza alın. Bagajınızın gecikmeli olarak iade edilmesi veya kaybolması durumunda bu önlem sizi çözüm bulana kadar rahat ettirecektir.
Balayınızı geçireceğiniz konaklama yerinize ulaşır ulaşmaz, en kısa sürede bavulunuzu açın ve elbiselerinizi asın.
Ayrıca;
Bagajınıza kişsel bilgilerinizi içeren isim ve adres etiketini mutlaka takınız. Etiketiniz yoksa ceheck-in bankolarından ücretsiz temin edebilirsiniz.
Balayı bavulunuzu havaalanında teslim ederken kendi adınıza işlem yaptırın. Bagajızınızı başkası adına kayıt ettirirseniz, kayıp yada hasar durumunda hak iddia edemezsiniz.
Varışınızda teslim alamadığınız bagajınız veya anında farkedebileceğiniz türden hasarlar için, havalimanını ter etmeden önce kayıp eşya ofisine başvurabilirsiniz.
Anında fark edemediğiniz hasar ve eksiklikler için ise 7 gün içinde bildirme süreniz bulunmakta.